Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mazsolás rizsfelfújt recept

Mazsolás rizsfelfújt recept

A Mazsolás rizsfelfújt hozzávalói:
40 dkg rizs
1 liter tej
8 dl víz
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg mazsola vagy más aszalt gyümölcs is lehet aprítva
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt


Mazsolás rizsfelfújt 1.Mazsolás rizsfelfújt 2.


A Mazsolás rizsfelfújt elkészítési módja:
A rizst, a vízzel elkevert tejben a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk, kicsit főzzük, amíg a szemek megduzzadnak. melegen beletesszük a mazsolát is. Kihűlés után belekeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztet és a tojások felvert habját. Kizsírozott, zsemlemorzsával meghintett tepsiben, 160 fokon megsütjük. Mikor már félig megsült, a vajat apró darabkákban a tetejére szórjuk. Málnaszörppel, vagy csokiöntettel, esetleg lekvárral tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mazsolás rizsfelfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook