Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mandulás pulykamell szegfűgombával recept

Mandulás pulykamell szegfűgombával recept

A Mandulás pulykamell szegfűgombával hozzávalói:
60dkg pulykamell
3 ek kukoricaolaj
15dkg mandula
10dkg szegfugomba (helyette lehet champignon is)
4 szál halványító zeller (ha nincs, 1 fej tisztított zeller is jó)
1 csokor újhagyma (vagy 1 póré)
2 ek. szójaszósz
2 szál bazsalikom
1 tojásfehérje
2 ek. kukoricakeményíto
szezámolaj

fehér bors


A Mandulás pulykamell szegfűgombával elkészítési módja:
A pulykamellet megmossuk, kicsontozzuk, a bőrét lefejtjük. A húst csíkokra vágjuk, és összekeverjük a keményítovel, a szójaszósszal egy ek. olajjal, és a lazán felvert tojásfehérjével. Wokban felhevített olajon állandó keverés mellett megsütjük. Amikor készen van, kivesszük az edényből. a visszamaradt olajon megfuttatjuk a mandulát (ennek a barna héját könnyen lehúzhatjuk, ha forrásban levő vízbe mártjuk, amitol megpuhul), a gombát, a 2cm-es darabokra vágott zellert és újhagymát, a finomra vágott bazsalikomot. Jól összekeverjük a kész pulykamellel. Sóval, borssal, szezámolajjal ízesítjük, erős tuzön átforgatjuk, és forrón tálaljuk. Köretnek sült rizst javaslok hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A mandulás pulykamell szegfűgombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook