Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Májgombócok káposztaágyon recept

Májgombócok káposztaágyon recept

A Májgombócok káposztaágyon hozzávalói:
40 dkg sertésmáj
10 dkg füstölt szalonna
3 db vöröshagyma
2 db szikkadt zsemle
2 tojás
1 evőkanál búzadara
1 cs. petrezselyem
1 mokkáskanál majoránna
olaj

2 késhegynyi őrölt bors
5 dkg vaj
1 kg savanyú káposzta
(tejföl)


A Májgombócok káposztaágyon elkészítési módja:
A hagymát felkockázzuk, 1 kávéskanál sóval olajon megdinszteljük. A májat és a szalonnát húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagyma 1/3-át, a grízt, vágott petrezselymet, 2 evőkanál zsemlemorzsát, borsot, majoránnát, tojást, sót és a kinyomkodott zsemlékkel összedolgozzuk. 20 percig pihentetjük, közben a káposztát átöblítjük, leszűrjük és a maradék hagymán - kevés víz, őrölt bors, fűszerpor hozzáadásával - megdinszteljük, tálra rakjuk. A májas masszát lobogó, forró, sós vízbe szaggatjuk, újraforrástól számítva takarékon 10 percig főzzük, szűrőlapáttal a káposztára szedjük és vajon pirított zsemlemorzsával megszórjuk. Tejföllel meglocsolva is nagyon finom egytálétel.


Kategória: Egytálételek receptjei


A májgombócok káposztaágyon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook