Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Libahússal rakott kel recept

Libahússal rakott kel recept

Elkészítési idő 120 perc

Kalória 534 kcal

A Libahússal rakott kel hozzávalói:
6 szemelyre:

1 libaaprólék (kb. 1 kg)
só, 1 kg kelkáposzta
10 dkg rizs
1 evõkanál Vegeta
õrölt bors
késhegynyi õrölt
köménymag
1 kiskanál pirospaprika
2 tojás, 2 dl tejföl
a tepsi kikenéséhez:
olaj


A Libahússal rakott kel elkészítési módja:
Elõkészítése: a megtisztított és feldarabolt libaaprólékot éppen csak annyi vízbe teszem, amennyi ellepi, majd megsózom és fedõ alatt puhára fõzöm. Kicsontozom és ledarálom. A levét megõrzöm. Közben a kelkáposztát leve-leire szedem, megmosom, lecsöpögtetem, és vékony csíkokra vágom. A rizst megmosom, leszûröm. Elkészítése: egy kikent tepsibe terítem a kelkáposzta felét, majd rászórom a rizst. A darált húst összekeverem a vegetával, borssal, köménymaggal és kevés pirospaprikával. Rákenem a rizses kelkáposztára, majd a maradék kellevelekkel befedem. A tojást 3 deci - a libaaprólék fõzõvizébõl mert - húslével és a tejföllel felverem, majd az egészet ráöntöm a kelkáposztára. A tepsit befedem, és elõmelegített forró sütõben 40 percen át párolom. Végül a tetejét aranysárgára pirítom.

Italajánlat: száraz fehérbor.


Kategória: Egytálételek receptjei


A libahússal rakott kel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook