Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Libaaprólék pörkölt recept

Libaaprólék pörkölt recept

A Libaaprólék pörkölt hozzávalói:
1,5 kg libaaprólék (a zuzával együtt,
3 ek zsír,
4-5 fej hagyma,
2 paradicsom,
1 zöldpaprika (télen 3 ek lecsó),
3-4 ek paprika (édes),
3-4 gerezd fokhagyma,
só,
1 cseresznyepaprika.


A Libaaprólék pörkölt elkészítési módja:
A libaaprólékot és a zúzát alaposan megtisztítom és feldarabolom. Az apróra vágott hagymát zsírban, vagy olajban aranysárgára pirítom. Hozzáadom a paprikát, elkeverem, hozzáadom a libaaprólékot, sózom és tovább pirítom. Néhány perc után hozzáadom a zúzott fokhagymát, egész kevés vizet és lefedve kis lángon párolom. Időnként merázogatom és kevés vizet öntök utána. Mintegy fél óra múlva hozzáadom a csíkokra vágott paprikát, a felkockázott paradicsomot és készre főzöm. Nokedlivel tálalom.


Kategória: Egytálételek receptjei


A libaaprólék pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook