Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Lencsés kakaspörkölt gombával recept

Lencsés kakaspörkölt gombával recept

A Lencsés kakaspörkölt gombával hozzávalói:
1 kg kakas,
100 g libaháj,
200 g paprika,
100 g paradicsom,
300 g vöröshagyma,
200 g lencse,
400 g laskagomba,
fűszerpaprika,
2 dl vörösbor,
fél fej fokhagyma,
csípős paprika,
őrölt köménymag


A Lencsés kakaspörkölt gombával elkészítési módja:
A lencsét előző napon kiválogatjuk,beáztatjuk.A libahájat kisütjük,a töpörtyűt kivesszük,paradicsommal.paprikával hagymás pörköltalapot készítünk.A kakast feldaraboljuk és erre az alapra feltesszük főni.Sóval,fokhagymával,őrölt köménymaggal és ízlés szerint csípőspaprikával fűszerezzük. Háromnegyed-kész állapotban hozzáadjuk a lencsét,ha szükséges,még utána ízesítjük.A gombát megmossuk,feldaraboljuk és majdnem a legvégén adjuk a pörkölthöz. A fűszerpaprikát,ami a színét adja,vörösborral kikeverve a legvégén adjuk hozzá. Készre főzzük,és bográcsból tálaljuk.

Mint fent is olvasható,bográcsban elkészítve a legfinomabb!


Kategória: Húsételek receptjei


A lencsés kakaspörkölt gombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook