Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Lazac tejszínes gombaraguval recept

Lazac tejszínes gombaraguval recept

A Lazac tejszínes gombaraguval hozzávalói:
2 főre:

2 szelet lazac
1 fej vöröshagyma
5 dkg margarin + 10 dkg vaj
3 db tv.paprika
4 db nagy fej gomba
1 dl tejszín
só,bors,petrezselyemzöldje,morzsolt bazsalikom.


A Lazac tejszínes gombaraguval elkészítési módja:
2 szelet lazacot megsóztam, borsoztam, majd rövid ideig állni hagytam. Közben megtisztítottam egy fej hagymát, apróra vágtam és 5 dkg margarinon elkezdtem dinsztelni. Hozzáaprítottam 3 db tv.paprikát és 4 db szép nagy fej gombát. Addig sütöttem együtt a zöldségeket, míg kb. a fele levét elfőtte, fűszereztem sóval, borssal, petrezselyemzölddel és kb. egy mokkáskanálnyi morzsolt bazsalikommal. A végén 1 dl főzőtejszínt adtam még hozzá, s elzártam a gázt. Serpenyőben vajat forrósítottam és a lazacszeletek mindkét oldalát 2-2 percig sütöttem /elég vastag szeletek voltak, különben 1,5 perc is elég lett volna/.

Fotó megtekinthető Hmv.naplója 859-es, és Sütéseim-főzéseim sk. naplóm 6. bejegyzésében.


Kategória: Halas ételek receptjei


A lazac tejszínes gombaraguval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook