Laszkonki recept

A Laszkonki hozzávalói:
6 tojásfehérje
30 dkg por,30 dkg kristálycukor 15 dkg darált dio


A Laszkonki elkészítési módja:
A tojásfehérjét goz folott kemény habbá verjuk a kristálycukorral.Ovatosan, csak akkor tegyuk a gozre a másik edényt amikor már forro, de még nem forr!Amikor jo kemény leveszuk a gozrol ,lazán hozzákeverjuk a porcukrot és a diot.Papírral bélelt vékonyan vajazott tepsibe kanállal kis ovális lapos formákat készítunk,nem vastagokat.100 fokos sutoben 25-30 percig száritjuk.Nem szabad barnának lenni,szép fehérek maradnak. -Krém:Suru kakaos pudingot készítunk.25 dkg vaj 20 dkg porcukorral habosra keverjuk,majd kanalanként hozzákeverjuk a pudingot és 15 dkg aprora vagdalt diot.Ezzel a finom krémmel megtoltjuk a laszkonkikat.Ketto kozé a krém.

Nagy kedvence a gyerekeknek és a nagyiknak!:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A laszkonki elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook