Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Laktató recept

Laktató recept

Elkészítési idő 240 perc

Kalória sok:)

A Laktató hozzávalói:
marhahús (lapocka, nudli, lábszár vagy hasonló)
savanyú káposzta
kolbász (csípős)
szárazbab (mirelit)
vöröshagyma, fokhagyma

t.bors
babérlevél
pirospaprika
őrölt kömény
olaj

a nokedlihez:
liszt
tojás
víz



A Laktató elkészítési módja:
Olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd megszórjuk paprikával, gyorsan felengedjük vízzel, tehát egy pörköltalapot készítünk. Beletesszük a kockára vágott marhahúst, a fűszereket, és lassan párolni kezdjük. Hús minőségétől függően, amikor úgy gondoljuk, hogy 30-40 perc múlva teljesen puha, beletesszük a fagyott babot, és a beáztatott, majd kicsavart káposztát. Kellő mennyiségű víz hozzáadásával készre pároljuk. Később a karikára vágott csípős kolbásszal gazdagítjuk. Közben elkészítjük a nokedlit, kifőzzük, majd az amúgy is kalóriadús ételünkbe belekeverjük.

Bográcsban a legjobb, de tűzhelyen is kiválóan elkészíthető.


Kategória: Egytálételek receptjei


A laktató elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook