Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kukoricás rakott csirkecomb recept

Kukoricás rakott csirkecomb recept

Elkészítési idő 60 perc

A Kukoricás rakott csirkecomb hozzávalói:
4 db csirkecomb,
1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt csemegekukorica (vagy 1 doboz konzervkukorica),
2 tojás,
10 dkg reszelt márványsajt,
1 evőkanál zöldségkrém,
2 dl tejszín,
1 evőkanál kukoricaliszt,
7 dkg vaj,
1 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint só.


A Kukoricás rakott csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat a forgóknál kettévágom, megsózom, 3 dkg vajon mindkét oldalán átsütöm és félréteszem. A maradék vajat a kukoricaliszttel sárgára pirítom, majd apránként hozzáöntöm a tejet és a tejszínt. Simára keverve sűrűre főzöm, közben a zöldségkrémmel, a fehér borssal, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítem. Ha langyosra hűlt, hozzákeverem a reszelt sajtot és a még fagyos kukoricaszemeket (vagy a levétől leszűrt konzervkukoricát), végül belekeverem a felvert tojásokat. Kikent tűzálló tálba egymás mellé teszem a félig sült combokat, és ráöntöm a tojásos-kukoricás masszát. Lefedem és előmelegített forró sütőben 30 percig sütöm, majd fedő nélkül sárgásbarnára pirítom. Paradicsomsaláta illik mellé. Ha a család nagy étkű, lehet hozzá sült burgonyát is kínálni.


Kategória: Húsételek receptjei


A kukoricás rakott csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook