Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Krumplibohóc recept

Krumplibohóc recept

A Krumplibohóc hozzávalói:
6-8 szem krumpli,
2 doboz tejföl,
10 dkg füstölt, reszelt sajt,
1 szál répa, megtisztítva és megreszelve,
5 dkg magozott, fekete olajbogyó,
1 db piros kaliforniai paprika,
1 tubus csemege paprikakrém.


A Krumplibohóc elkészítési módja:
Első lépésként megsütjük az egész krumpli szemeket. Egyenként villával megszurkáljuk őket néhány helyen, majd forró sütőbe téve kb. 50 perc alatt készre puhulnak. Aztán a megsült krumplikat félbe vágjuk, majd mindegyik félből óvatosan kikanalazzuk a belsejüket egy tálba, a héjukat pedig félre tesszük. A krumpli belsejét törővel szinte összepépesítjük, majd hozzákanalazzuk a tejfölt, a reszelt sajtot, reszelt répát, majd az egészet alaposan összekeverjük. Most kezünkbe veszünk egy evőkanalat, és az előbb készített ízes keveréket óvatosan visszatöltjük a krumpli héjakba. Ezután jöhet az alkotó munka, készülhetnek a bohóc fejek. A félbe vágott fekete olajbogyókból lesznek a bohóc szemek, a vékonyan felcsíkozott és félbe vágott paprika szeletekből lesznek a bohóc szájak, végül orrként egy-egy paprikakrém pötty kerül a bohócfej közepére.


Kategória: Egytálételek receptjei


A krumplibohóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook