Korpapogácsa recept

A Korpapogácsa hozzávalói:
5 dkg élesztő
1 dl tej
15 dkg korpa
15 dkg tönkölyliszt
10 dkg margarin
20 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
8 dkg reszelt sajt



A Korpapogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A korpát, a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a megkelt élesztőt. Ízlés szerint sózzuk, s jól összedolgozzuk. 50-60 percnyi pihentetés után fél cm vastagra nyújtjuk, majd 3 rétegre hajtjuk. Kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket langyos tejjel megkenjük, rászórjuk a sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A korpapogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook