Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kolbászos, paradicsomos penne recept

Kolbászos, paradicsomos penne recept

Elkészítési idő 35 perc

A Kolbászos, paradicsomos penne hozzávalói:
50 dkg penne durumtészta,
40 dkg hámozott paradicsom (konzerv),
1 pár sütni való kolbász,
10 dkg reszelt sajt,
3 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz vörösbor,
2 ek. olívaolaj,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, oregánó, bazsalikom


A Kolbászos, paradicsomos penne elkészítési módja:
Egy lábasban az olívaolajon kissé megpirítottam a felszeletelt fokhagymát. Rátettem a felkarikázott kolbászt és pár percig sütöttem. Hozzáadtam a paradicsomot és a vörösbort, sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval ízesítettem és kis lángon kb. 15 percig pároltam, közben többször megkevergettem. A pennét enyhén sós vízben megfőztem, leszűrtem, aztán összeforgattam a szósszal. A tetejét megszórtam reszelt sajttal, majd bazsalikommal díszítettem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A kolbászos, paradicsomos penne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook