Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kókuszos-sárgabarackos szelet recept

Kókuszos-sárgabarackos szelet recept

A Kókuszos-sárgabarackos szelet hozzávalói:
15 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
3 tojás,
6-8 evőkanál kókuszreszelék,
20 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 dl tej,
20 dkg sárgabarack befőtt,
10 dkg mandulaforgács,
vaj,
zsemlemorzsa a forma kikenéséhez


A Kókuszos-sárgabarackos szelet elkészítési módja:
A margarint előre kikészítjük, hogy megpuhuljon, majd a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és jól kidolgozzuk. A sárgabarack befőtt levét lecsurgatjuk, a barackot apró kockákra vágjuk. A kókuszreszeléket összekeverjük a liszttel, a sütőporral, hozzáöntjük a tejet, és a kockára vágott befőttet, majd az egészet a margarinos masszához keverjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vékonyan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk, és belesimítjuk a masszát. Tetejére szórjuk a mandulaforgácsot, meghintjük porcukorral, és 180º C-ra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, megvárjuk, amíg kihűl, és csak utána vesszük ki a tortaformából. Tortaszeleteket vágunk belőle. Még finomabb az íze, ha egy napot állni hagyjuk.

Aszalt szilvából vagy friss gyümölcsből is készíthetjük, a mandulaforgács helyett tehetünk a tetejére durvára vágott diót vagy mogyorót.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókuszos-sárgabarackos szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook