Kelpogácsa recept

Elkészítési idő 80 perc

A Kelpogácsa hozzávalói:
50 dkg kelkáposzta
20 dkg krinolin (vagy virsli)
1 db zsemle
2 db tojás
1 dl tejföl
tej
zsemlemorzsa
patikasó, őrölt színes bors


A Kelpogácsa elkészítési módja:
A cikkekre vágott kelkáposztát enyhén sós vízben puhára főztem és leszűrtem. Amikor kihűlt, a krinolinnal és a tejben áztatott zsemlével együtt ledaráltam. Megsóztam, borsoztam, a tojást és a tejfölt belekevertem és lapos pogácsákat formáltam belőle. Zsemlemorzsába forgattam, kiolajozott tepsibe tettem, és 180 C fokon sütőben megsütöttem. De lehet forró olajban, lábasban is ropogósra sütni.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A kelpogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook