Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Kéksajtos-diós falatok recept

Kéksajtos-diós falatok recept

A Kéksajtos-diós falatok hozzávalói:
10 dkg sós kéksajt (pl Stilton)
7.5 dkg krémsajt
1 csomag készre nyújtott leveles tészta
1 tojássárgája
3 dkg dióbél, durván aprítva


A Kéksajtos-diós falatok elkészítési módja:
A sajtot egy keverőtálba morzsáljuk, elkeverjük a krémsajttal. A dióbelet durván felaprítjuk. A leveles tésztát kicsomagoljuk, egy lisztezett deszkára helyezzük, majd óvatosan kisimítjuk. Egy kb. 7 cm átmérőjű pohárral köröket nyomunk ki a tésztából. Ezek széleit tojássárgájával megkenjük, majd minden körszelet egyik felébe 1-1 teáskanálnyi sajtos keveréket töltünk. A kör másik felét erre ráhajtjuk, a tojásos széleket az ujjunkkal jól összenyomjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a keletkezett félhold alakzatokat. Tojássárgájával mindegyik tetejét megkenjük, majd megszórjuk a dióbél darabokkal. 15 percig a hűtőszekrényben pihentetjük, miközben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. 12-15 percig aranysárgára sütjük.

Langyosan és hidegen is tálalható.
15 percnél tovább is lehet a hűtőszekrényben tárolni, így órákkal korábban előkészíthető.
A kéksajtos-diós falat ideális parti falatként, vagy aperitif kísérőjeként. Különösen passzol pezsgő mellé, így szuper szilveszterre és egyéb ünnepi alkalmakra.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A kéksajtos-diós falatok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook