Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Káposztabundás hús recept

Káposztabundás hús recept

Elkészítési idő 90 perc

A Káposztabundás hús hozzávalói:
8szelet sertéskaraj
2vőkanál mustár
2 evőkanál zsír
80dkg savanyú káposzta
1kg burgonya
3dl tejföl
3tojás

bors
őrölt kömény
a tálaláshoz:2dl tejföl
pirospaprika


A Káposztabundás hús elkészítési módja:
A hússzeleteket mustárral megkenjük, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán megpirítjuk. Egy kizsírozott tepsibe fektetjük a hússzeleteket.A visszamaradó zsíron megpároljuk a káposztát.A burgonyát megtisztítjuk,durvára reszeljük, majd a tejföllel és a tojásokkal a káposztához adjuk.Sózzuk,borsozzuk,fűszerezzük,majd jól összekeverjük.A masszával jól beborítjuk a hússzeleteket.Alufóliával letakarjuk és 1órát sütjük.Ekkor a fóliát levesszük és még 30percig pirítjuk. Tejföllel meglocsolva pirospaprikával megszórva tálaljuk.

A káposztát egy kicsit vágjuk össze, hogy ne legyen olyan hosszú.


Kategória: Egytálételek receptjei


A káposztabundás hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook