Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Káposzta pogi Nektek(●'◡'●) recept

Káposzta pogi Nektek(●'◡'●) recept


Elkészítési idő 50 perc

A Káposzta pogi Nektek(●'◡'●) hozzávalói:
50 dkg finomliszt
25 dkg káposzta
25 dkg margarin
2 dl tejföl
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db tojássárgája (kenéshez)
köménymag ízlés szerint (szóráshoz


A Káposzta pogi Nektek(●'◡'●) elkészítési módja:
A káposztát lereszeljük, megpirítjuk. A tejfölt langyosítjuk, beletesszük a cukrot, az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk, kinyújtjuk, hajtogatjuk, és 15 percet pihentetjük. Ezt a műveletet háromszor elvégezzük. A tésztát kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, majd felvágjuk. Tepsire tesszük, tojássárgájával megkenjük, ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, és 20 percig kelesztjük:)

200 fokos előmelegített sütőben megsütjük

sütési hőfok: 200°C

sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A káposzta pogi nektek(●'◡'●) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook