Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Juhtúrós Lepény Albi módra recept

Juhtúrós Lepény Albi módra recept

A Juhtúrós Lepény Albi módra hozzávalói:
A tésztához:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
0,5 ek cukor
1 kk só
6 dkg margarin
1 tojás

A töltelékhez:
20 dkg juhtúró
1 kk só
2 ek tejföl
kevés majoranna
20 dkg füstölt főtt császárszalonna


A Juhtúrós Lepény Albi módra elkészítési módja:
1 dl langyos tejben elkavarom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A liszthez hozzáadom a sót, tojást, megolvasztott margarint, az élesztős tejet, és közben folyamatosan annyi tejet, hogy könnyen gyúrható, de nem túl lágy tésztát kapjak. Jól kidolgozzom, majd körülbelül fél órát meleg helyen megkelesztem, fontos, hogy körülbelül 26 fokos legyen a hőmérséklet, kevesebnél nem fognak megkellni. Közben a juhtúrót, a tejfölt, a sót és a majorannát egy tálkába villával addig keverem, míg könnyű habos nem lesz. A megkelt tésztát lisztezett felületen 8 egyforma gombócra osztom, ez kb négy embernek elég. Mindegyiket téglalap alakúra nyújtom, majd az egyik felére rákenjük a túrót, megszorom kockára vágott szalonnával, majd a másik felét ráhajtom, és lenyomkodom, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Végül serpenyőben közepes lángon olajjal barnára sütőm.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A juhtúrós lepény albi módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook