Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurttorta variációk recept

Joghurttorta variációk recept

Elkészítési idő 120 perc

A Joghurttorta variációk hozzávalói:
Rendes,normál méretű torta lesz(24 szeletes),bármilyen gyümölccsel

Piskóta(karika formában):
8db tojás
16dkg cukor
16dkg búza finom liszt
1 kávéskanál sütőpor

Krémhez:
3 pohár danone könnyű és finom erdei gyümölcsös joghurt
7 dl hulala tejszín
Ízlés szerint porcukor
1 csomag habfixáló
1 csomag Dr.Oetker zselatin fix
1 csomag erdei gyümölcsös Bolero italpor
1 csomag fagyasztott erdei gyümölcs

Tetejére zselatin,annak aki szereti de anélkül is finom:
1 csomag Horvát Rozi étkezési zselatin
2,5 dl víz
bolero por


A Joghurttorta variációk elkészítési módja:
piskóta: Tojásokat ketté választom,először a fehérjét kemény habbá verem (azért elsőnek ezt mert akkor a sárgája veréshez már nem kell elmosnom a habverőt)a cukor felét csak a végén adom hozzá mikor már majdnem kemény a habom.Utána felverem a sárgáját is a cukor másik felével.A habot és a sárgát fakanállal összekeverem óvatosan majd a sütőporos lisztet is óvatosan hozzá adagolom. Olajozott,lisztezett tortakarikában 35 perc alatt készre sütöm.Ha megsült a tetejét meghintem liszttel és 10 percre kartonlapra fejre borítom 10 perc után vissza fordítom és így hűtöm ki teljesen. Krém: A joghurtokat összekeverjük a bolero felével,hozzáadjuk a zselatinfixet,jól eldolgozzuk a végén pedig porcukrot adunk hozzá.Érdemes közben kóstolgatni nehogy túl savanyú legyen vagy édes,lehet kevesebb bolerót is beletenni de a tejszín majd enyhíti az ízét. A hulalát felverem,közben beleteszek ízlés szerint porcukrot,habfixálót. Utána a tejszínhez adagolom fokozatosan fakanállal a joghurt krémet.Mindig csak keveset és lassan összedolgozom a kettőt.Lehet kóstolgatni és ha nem elég intenzív az íz bolerót,porcukrot még közben is adagolhatunk hozzá.Nem macera csak így leírva az:))! A piskótát háromba vágom 1 lap megkenem a krémmel szórok rá a fagyasztott gyümölcsből,ráteszem a 2.lapot 2 lapot is megkenem + fagyasztott gyümölcs Ráteszem a 3 lapot és a maradék krémmel körbe kenem és a tetejét is szépen elkenem.Lehűtöm 1 órát. Addig megfőzöm a zselatint:1 csomag zselatint edénybe teszem,a 2,5 dl vizet ízesítem kevés boleróval szép piros színe is lesz meg jó ízű is.A zselatinra öntök kicsi vizet elkeverem csomómentesre majd a többi vizet is hozzá öntöm,felteszem tűzre és lassan kevergetve felforralom,kihűtöm. a zselatin rétegre is kitaláltam valamit.A lehűtött torta oldalát körbeborítom 7-8 cm széles alufólia csíkokkal,jól oda nyomom az oldalához hogy ne legyenek rések,sőt még kicsit krémmel is körbekenem szinte odatapasztom a tortához,és ahol a fólia csíkok összeérnek ott kicsit egymásra terítem őket és ezt is krémmel is összetapasztom nehogy a zselatin kiszivárogjon mikor öntöm rá(tényleg nem bonyolult csak figyelmet érdemel és így leírva tűnik annak). Mikor a zselatin kihűlt látom hogy kezdene megmeredni a tortát megszórom a gyümölccsel ha fagyasztott akkor csak a zselatinozás előtt közvetlenül,ha friss gyümölcsből csinálom akkor azzal már előtte szépen kidíszíthetem a torta tetejét,evőkanállal középről kifele haladva előszőr vékonyan lelocsolom az egész tortát,várok míg megmered így legalább azt is észre venni ha valahol szivárog a zselatin az oldalán,ha jól oda nyomkodtuk az alufóliát és jól összetapasztottuk krémmel és kellően lehűtöttük a tortát akkor nem szabad kifolynia.Ha megkötött az első réteg utána a maradék zselatin is egyenletesen elosztom rajta,ekkor már nem fog kifolyni.Megvárom hogy megkössön teljesen,kicsit hűtöm.Utána leszedem az alufólia csíkokat körbekenem szépen krémmel hogy egyenletes legyen,szélére rózsahabokat spriccelek és lehet fogyasztani. Kb 2 óra alatt kész van a hűlési időkkel együtt.

-Bármilyen gyümölccsel készíthetjük,joghurt is van több ízű és a boleró porokban is hatalmas a választék

-Piskótát kisütés után meghintjük liszttel és 10 percre fejre borítjuk utána vissza fordítjuk és így hűtjük ki teljesen akkor nem fog össze esni.

-Zselatinozást úgy is csinálhatjuk hogy habzsákból a tortaszélét krémmel lyuk mentesen fel spricceljük és ebbe öntjük a zselatint,ha tényleg lyuk mentes a széldísz akkor az sem engedi kifolyni a zselatint,csak arra figyeljünk hogy kellően magas széldíszt spricceljünk így nem folyik ki felülről sem és vastagabb rétegű lesz a zselatinunk nem csak megvillantjuk a tortánk tetején.

Képet tettem fel a képeim közé!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurttorta variációk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook