Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Ír Burgonyaleves recept

Ír Burgonyaleves recept

Elkészítési idő 35 perc

Kalória 355 kcal
Zsírtartalom 20 gramm
Szénhidráttartalom 31 gramm

Az Ír Burgonyaleves hozzávalói:
75dkg szétfővő fajta burgonya,2 fej vöröshagyma,4dkg vaj,1l zöldségleves(2 leveskockából),1,5dl főzőtejszin,só,őrőltbors,reszelt szerecsendió és petrezselyemlevél a diszítéshez


Az Ír Burgonyaleves elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,kockára vágjuk.A hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk és a vajban kis lángon üvegesre pároljuk.A felkockázott burgonyát hozzáadjuk és a zöldséglevessel felöntjük.Lefedve kb.20 percig főzzük.Néhány krumplikockát kiveszünk lecsöpögtetjük és félretesszük.A levest botmixerrel pépesítjük.A főzőtejszínt beleöntjük és felforraljuk,megsózzuk,megborsozzuk(ízlés szerint).A félretett burgonyakockákat belerakjuk.Közben a petrezselyemleveleket megmossuk.A levest csészékbe merjük,egy kevés reszelt szerecsendióval megszórjuk és petrezselyemlevéllel díszítjük.Nagyon finom,ízletes.

Zamatosabb lesz a leves,ha a hagymával együtt 2 áttört fokhagymát és 15dkg kockára vágott szalonnát is kisütünk.Vöröshagyma helyett tehetünk bele póréhagymát.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Ír burgonyaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook