Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Indiai répás halva citrom sorbet-val recept

Indiai répás halva citrom sorbet-val recept

Az Indiai répás halva citrom sorbet-val hozzávalói:
60 dkg sárgarépa megtisztítva és lereszelve
8 dl tej
1 teáskanál kardamom
3/4 bögre víz
2 evőkanál vaj
3 evőkanál mazsola beáztatva
3 evőkanál szeletelt mandula száraz serpenyőben megpirítva
40 dkg cukor
A citrom sorbet-hez:
50 dkg cukor
3 citrom
2 lime
3,5 dl víz
jég


Az Indiai répás halva citrom sorbet-val elkészítési módja:
Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet forrni, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg a cukor felolvad. Ekkor hozzáadjuk a reszelt répát, és 5 percig főzzük, majd felöntjük a tejjel, és gyenge tűzön időnként megkeverve addig főzzük, amíg majdnem teljesen elfő a leve. Ekkor hozzáadjuk a mazsolát, a vajat, a mandula felét és a kis kardamommagocskákat. Még néhány percig kevergetve főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A desszertet kis tálkákba szedjük, megszórjuk a tetejüket a pirított mandulával, és húlni hagyjuk. A sorbet-hoz a vizet felforraljuk a cukorral. 1 citrom és 1 lime héját lereszeljük, majd mindnek kifacsarjuk a levét, mindezt hozzáadjuk a cukorsziruphoz, átöntjük egy nagyobb edénybe, hogy gyorsabban lehűljön. A lehűlt citromos szirupot konyhai mixerbe tesszük jéggel, és kásásra törjük, majd a langyosra vagy hidegre hűlt répás halvával tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az indiai répás halva citrom sorbet-val elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook