Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gyroszos tortilla recept

Gyroszos tortilla recept

Elkészítési idő 40 perc

A Gyroszos tortilla hozzávalói:
Tészta: 30 deka liszt, 4 evőkanál olaj, csipet sütőpor, víz, só.
Hús: 30 deka sovány hús, gyros fűszerkeverék, só.
Öntet: 1 kis pohár tejföl, kevés kígyóuborka, só.
Zöldég: káposzta, paradicsom, uborka.


A Gyroszos tortilla elkészítési módja:
A tésztát meggyúrjuk lágyabb tésztává. Letakarva pihentetjük. Addig elkészítjük a húst. Felcsíkozzuk és serpenyőbe a fűszerrel pároljuk. Közbe velavarjuk az öntet. Az uborkát lereszeljük, hozzákavarjuk a tejfölt és sózzuk. Felaprítjuk a zöldségeket. Mikor elkészültünk. A tésztát 12 kis golyóra osszuk és vékonyra kinyujtjuk. Vastag alju forró edénybe megsütjük. Zsíradék nélkül és csak egy pár másodpercig. Vigyázzunk meg nem égessük. Ha hólyagosodik a tészta már jó, meg fordítjuk. Ha ezekkel elkészülünk akkor öszze kel már csak állítani. A tésztára kenünk egy kis szószt, majd szórunk rá a zöldségkeverékből, teszünk a tetejére húst és reszelt sajttal megkoronázzuk. Feltekerjük és már kész is.

Jól szervezett munkával nem olyan bonyolult, mint első olvasásra hangzik.
Így szerintem sokkal finomabb a gyros, mint pitában és legalább tudjuk, hogy miből van.....


Kategória: Egytálételek receptjei


A gyroszos tortilla elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook