Görög fánk recept

A Görög fánk hozzávalói:
5 dkg vaj
2 dl víz
fél teáskanál só
2 evőkanál cukor
fél teáskanál reszelt narancshéj
20 dkg liszt
3 tojás
olaj a sütéshez


A Görög fánk elkészítési módja:
A vajat a cukorral, sóval, narancshéjjal, vízzel felforraljuk. Állandóan keverve hozzáadjuk a lisztet, addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. Kis pogácsa méretűre szaggatjuk, majd forró olajban, gyakran forgatva aranysárgára sütjük. Akkor jó, ha az olaj tetején lebeg.

Fahéjas porcukorral tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A görög fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook