Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Görög bifsztek recept

Görög bifsztek recept

A Görög bifsztek hozzávalói:
50 dkg marhahús
1 tejben megáztatott zsemle
3 kis fej vöröshagyma
1 kisebb ecetes uborka
1 nyers tojás
csipetnyi majoránna
liszt

törött feketebors
zsiradék a kisütéshez
egy-egy tükörtojás személyenként


A Görög bifsztek elkészítési módja:
A marhahúst átdaráljuk, összegyúrjuk a tejben megáztatott, összemorzsolt zsemlével, az apróra vágott vöröshagymával és az ugyancsak megvagdalt ecetes uborkával. Belekeverünk 1 nyers tojást, sóval, majoránnával és kevés törött borssal ízesítjük. Ebből a masszából bifsztek vastagságú szeleteket formálunk, megmártjuk lisztben, és kevés zsíron, hirtelen tűzön szép pirosra sütjük. Forró tálra szedjük, és a tetejére zsiradékban pirított hagymakarikákat hintünk, vagy a húsokra egy-egy tükörtojást teszünk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A görög bifsztek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook