Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás-tejszínes csirkeragu recept

Gombás-tejszínes csirkeragu recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Gombás-tejszínes csirkeragu hozzávalói:
kb. 1 kg csirkemellfilé
35 dkg gomba
kb. 3 dl tej
3 dl tejszín
olívaolaj
bors
1-2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem


Sűrítés:
kb. 2 dl tej
2-3 ek liszt


A Gombás-tejszínes csirkeragu elkészítési módja:
A csirkemellett felkockázzuk, majd olívaolajat hevítünk, beledobjuk a húst és fehéredésig pároljuk, felöntjük a tejszínnel, majd annyi tejjel, hogy ujjnyira ellepje, sózzuk, borsozzuk és belenyomjuk a fokhagymát, majd alacsony lángon főzzük. Másik lábasban olajon megpároljuk a megtisztított, kockázott gombát, majd ha elfőtte a levét, akkor hozzáadunk 1 csokor aprított petrezselymet, és lehúzzuk a tűzről. Mikor a hús már készre főtt, akkor beleöntjük a gombát. A sűrítéshez a tejben elkeverjük a lisztet és a húshoz öntjük, folymatosan keverjük, hogy csomómentesen sűrűsödjön be, majd lehúzzuk a tűzről. Rizzsel vagy salátával tálaljuk.

Ideális fehérjenapra a 90 naposba!


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás-tejszínes csirkeragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook