Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyével bolondított tallérfalataok recept

Gesztenyével bolondított tallérfalataok recept

A Gesztenyével bolondított tallérfalataok hozzávalói:
7,5 dkg vaj
kb. 10 dkg porcukor (nekem ennyi kellett: kóstolgassuk)
25 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál finomliszt
3-4 evőkanál zabpehely
kb. 1 dl tejszín
csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
kicsit kevesebb, mint fél doboz rumaroma


A Gesztenyével bolondított tallérfalataok elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozom, majd galuskákat halmozok sorra a kivajazott vagy sütőpapírral ellátott tepsire. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 12-13 percig sütöm. Ha nem ragad semmi a beleszúrt fogpiszkálóra, akkor megsült. Mikor kissé kihűltek, rácsra teszem őket - hadd hűljenek ki még jobban.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyével bolondított tallérfalataok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook