Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Gesztenyés bejgli másként recept

Gesztenyés bejgli másként recept

A Gesztenyés bejgli másként hozzávalói:
A tésztához:
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
0,8 dl tej,
1 db tojássárgája,
3 dkg porcukor ,
1 dkg élesztő,
1 csipet só.

A töltelékhez:

40 dkg gesztenyepüré,
2,5 dkg vaj,
3 dkg mazsola,
1 tojássárgája.

A kenéshez:
1 egész tojás + 1 sárgája.


A Gesztenyés bejgli másként elkészítési módja:
Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi nyersanyaggal, de vigyázzunk, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztõvel. A jól kidolgozott tésztát két részre osztjuk, és hűtőben pihentetjük. A töltelék anyagait összegyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát, és rásimítjuk a tölteléket, majd feltekerjük. A kenéshez szükséges tojásokat összekeverjük, majd lekenjük a sütőlemezre helyezett bejglit. Száradás után még egyszer lekenjük, és az oldalát villával megszurkáljuk.


Kategória: Karácsonyi receptek


A gesztenyés bejgli másként elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook