Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyepüré házilag recept

Gesztenyepüré házilag recept

A Gesztenyepüré házilag hozzávalói:
30 dkg főtt gesztenye, héjától megtisztítva,
6,5 dkg kristálycukor,
0,5 dl víz,
1 egész rúd vanília vagy 3 kávéskanál vaníliakivonat,
1 evőkanál rum.

A díszítéshez:
2 dl habtejszín,
2 kávéskanál porcukor,
8 szem málna.


A Gesztenyepüré házilag elkészítési módja:
Főzzük meg a gesztenyéket kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye. Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a gesztenyékről. Őröljük nagyon apróra a háztartási robotgép késes darálójával. A kristálycukrot keverjük össze a vízzel egy edényben, melegítsük lassan addig, amíg a cukor elolvad, és egyenletes szirupot kapunk. Vegyük le az edényt a tűzről, öntsük bele a gesztenyedarálékot, keverjük jól össze. Vájjuk ki a vaníliarúd belsejéből a finom, illatos magokat. (Ha van vanília kivonat, az is megfelelő.) Adjuk hozzá a masszához. Ha van otthon, 1 evőkanál rumot is belekeverhetünk. Ha kihűlt, nyomjuk át krumplinyomón 4 süteményes tányérra, a gesztenyehalmok szélét díszítsük tejszínhabbal, a tejszínhabra még nyomhatunk egy-egy szem málnát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyepüré házilag elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook