Fülesleves recept

A Fülesleves hozzávalói:
40 dkg sertéshús
1 fej vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
25 dkg gyökér
1 csokor tárkony
kapor
citromkarika
tejföl
10 dkg tehéntúró
1 tojás
20 dkg liszt
zsemlemorzsa

bors
majoranna


A Fülesleves elkészítési módja:
A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tisztított és kockára vágott vegyes zöldséget, a kockára vágott sertéshúst. Ezeket félig puhára pároljuk. Sóval, törött borssal, egész kevés majoránnával ízesítjük, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk 1 csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk. 10 dkg áttört tehéntúrót összekeverünk 1 tojással, 10 dkg liszttel, sóval, finomra vágott kaporral és annyi zsemlemorzsával, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben befőzzük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A fülesleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook