Frankfurti leves (beszélgetős fórum)
Frankfurti levest akarok csinálni. A lenti receptet találtam a neten, még sohasem csináltam ilyet és nem írja mennyi vízzel engedjem fel+ nem tudom, hogy hogyan kell tejfölből habarást csinálni. Megköszönném, ha segítenétek.
Ha valakinek van jobb vagy még egyszerűbb receptje rá, azt is megnézném.
Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta
pár szem krumpli
20 dkg virsli
2 dl tejföl
1 kicsi vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
majoranna
őrölt bors
fűszerpaprika
delikát vagy leveskocka
kevés liszt
Elkészítés:
A kelkáposztát kettévágom, kiszedem a torzsáját, és a leveleit laskára szeletelem. Beleteszem egy lábosba, mellédobok két bármilyen leveskockát(tyúk, marha, csirke), megszórom majorannával, picike borssal, teszek mellé két gerezd fokhagymát és egy kevés vöröshagymát. Megtisztítok két-három szem krumplit, és apró kockákra vágva azt is a lábosba teszem. Felengedem vízzel, és odateszem főni. Amikor a kelkáposzta és a krumpli is megpuhult, beledobom a karikára vágott virslit. Míg egyet forr, addíg a tejfölből és lisztből pici piros paprika hozzáadásával habarást készítek, és óvatosan a leveshez öntöm. Kiforralom, és máris lehet tálalni. Ilyenkor étdemes kihalászni belőle a hagymát és fokhagymát, mert nem mindenki látja szivesen a tányérjában.
További ajánlott fórumok:
- Milyen levest ettél legutoljára?
- Éttermi menüsor, egy megadott betűvel. - Leves-főétel-desszert és egy betű tetszés szerint
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- Melyik a kedvenc levesed?
- Dolgozott már valaki Frankfurtban?
- Milyen Frankfurtban élni?