Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás sült máj egyszerűen recept

Fokhagymás sült máj egyszerűen recept

Elkészítési idő 60 perc

A Fokhagymás sült máj egyszerűen hozzávalói:
50 dkg sertésmáj
2 nagy fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál disznózsír vagy étolaj
1 evőkanál liszt
ízlés szerint frissen tört fekete bors
só.


A Fokhagymás sült máj egyszerűen elkészítési módja:
A megmosott, lecsöpögtetett és megtörölt májat szeletekre vágjuk, majd a felhevített zsiradékon hirtelen, mindkét oldalát pirosra sütjük. Tűzálló tálba helyezve, melegen tartjuk. A visszamaradt szaftban megpirítjuk a megtisztított és vékony szeletkékre vágott fokhagymát, megsózzuk, megszórjuk a törött borssal, és ráöntjük a sült májszeletekre. Továbbra is melegen tartjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk,egy centis karikákra vagdaljuk, a lisztben jól megforgatjuk, és bõ, forró zsiradékban ropogósra sütjük. A megsült vöröshagymát ráhalmozzuk a fokhagymás májra, és burgonyapürével tálaljuk. A májat csak a tányéron, a tálaláskor sózzuk meg.

A máj előkészíthető pácolással is.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás sült máj egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook