Finom almás lepény recept
40 perc
A Finom almás lepény hozzávalói:
35 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
fél cs. sütőpor
2 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl
Töltelék:
1 kg alma, reszelve
10 dkg vaj
fahéj
cukor
A Finom almás lepény elkészítési módja:
Első lépésként a reszelt almát egy nagy lábosban feltesszük főni. Addig főzzük amíg a levét elfövi. Fahéjjal, cukorral ízesítjük s még melegen 10 dkg vajat keverünk bele. A hozzávalókból tésztát gyúrunk.Kettévesszük és kinyújtjuk. Az egyik részt a tepsibe tesszük majd párolt almát teszünk rá. A másik tésztalapot ráhelyezzük, tojással megkenjük, villával megszurkáljuk és megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: marcs3, 2010. szept. 19. 06:54
A finom almás lepény elkészítési módja és hozzávalói.