Feketeerdei adventi kalács recept
A Feketeerdei adventi kalács hozzávalói:2 üveg meggybefőtt
10 dkg étcsokoládé
50 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg margarin
20 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
3 tojás
33 dkg túró
A Feketeerdei adventi kalács elkészítési módja:
A befőttet lecsöpögtetjük, a csokoládét durvára felaprítjuk. A sütőporral elvegyített liszthez hozzáadunk 15 dkg margarint, 18 dkg cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, majd beledolgozzuk a tojásokat és a túrót. Jól átgyúrjuk és kb. 32x38 cm-es lappá nyújtjuk. 2/3 részén eloszlatjuk a meggyet és a csokoládét, majd a keskenyebbik oldalánál fogva feltekerjük, és kalácsot formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Alufóliával letakarjuk és további 30-35 percig sütjük. A maradék margarint felolvasztjuk, a maradék cukrot és vaníliás cukrot összekeverjük. A kalácsot még forrón megkenjük az olvasztott margarinnal, és vastagon megszórjuk a cukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. nov. 1. 08:35
A feketeerdei adventi kalács elkészítési módja és hozzávalói.