Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Eszterházy golyók recept

Eszterházy golyók recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Eszterházy golyók hozzávalói:
20dkg darált dió
15dkg cukor
20dkg reszelt étcsoki vagy
2ek kakaópor
1ek. baracklekvár
2ek. rum
1db tojásfehérje
40db kimagozott rumos megy
kókuszreszelék


Az Eszterházy golyók elkészítési módja:
A diót,a cukrot,a csokoládét,a lekvárt,a rumot és a felvert tojásfehérjét összedolgozzuk.Hűtőbe tesszük,mert így könnyebben lehet vele dolgozni.Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle,mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk.Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk,esetleg kristálycukorba.Minyonpapírra rakjuk.Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eszterházy golyók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook