Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres-túrós fincsi torta recept

Epres-túrós fincsi torta recept

Az Epres-túrós fincsi torta hozzávalói:
Tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt

Krémhez :
0,5 kg túró
0,5 kg eper
0,5 liter habtejszín
1 cshabfixáló
néhány evőkanál cukor


Az Epres-túrós fincsi torta elkészítési módja:
Elkészítése: A tojásokból, cukorból és a lisztből a szokásos módon piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd megvárjuk amíg kihűl. Közben a túrót belerakjuk egy tálba és rakunk bele néhány kanál cukrot. Aztán a habtejszínt felverjük kemény habbá, közben pedig beleszórjuk a habfixálót. Amikor ez kész összekeverjük a túrót és a tejszínt (botmixerrel). Én az epret villával nyomkodtam szét vagy botmixerrel ( az eper érettségétől függ). Végül az epret és a tejszínes-túrót összekeverjük. Én a piskótát ketté vágtam és egyaránt bekentem a tetejét és az oldalát is a krémmel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres-túrós fincsi torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook