Epertorta 1 recept

Az Epertorta 1 hozzávalói:
Hozzávalók

A díszítéshez

3 dl tejszín
A töltelékhez

10 dkg szeletelt mandula
40 dkg eper
15 dkg áttört tehéntúró
15 dkg sárgabaracklekvár
5 dl tejszín
A piskótához

5 dkg apróra vágott mandula
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
12 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
5 db tojás
Az omlós tésztához

egy kevés só
egy kevés fehérbor
1 evőkanál tejföl
1 db tojás
5 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
12 dkg Rama


Az Epertorta 1 elkészítési módja:
Elkészítés A lisztet átszitáljuk és megsózzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a feldarabolt Ramát, a tejfölt és a fehérbort. A hozzávalókat kemény tésztává gyúrjuk, de vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl sokáig, mert akkor sütés közben a tészta elveszti omlósságát. 1 órára hűvös helyre tesszük, majd 3 cm vastagra nyújtjuk, a tortaformába tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A piskótához habosra keverjük a tojássárgájákat a cukor felével, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mandulát és a maradék cukorral felvert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverjük és a 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. A megsült és kihűlt piskótát kettévágjuk. Az omlós tésztát bekenjük sárgabaracklekvárral, rátesszük az alsó piskótalapot, azt is megkenjük sárgabaracklekvárral valamint az előzőleg összekevert túróból és tejszínből készített töltelékkel, majd a töltelékbe belerakosgatjuk az eperdarabokat, s végül az egészet befedjük a másik piskótalappal. Felvert tejszínhabbal díszítjük és az oldalát beborítjuk a mandulaszeletekkel. A kész tortát lehűtjük és hidegen tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epertorta 1 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook