Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Édes - savanyú sertéssült recept

Édes - savanyú sertéssült recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Édes - savanyú sertéssült hozzávalói:
50 dkg. sertéscomb
25 dkg. rizs
1 fej vöröshagyma
1-1 db. sárga-, zöld -és piros húsú kaliforniai paprika
1 doboz darabolt ananász konzerv
1 db. hegyes erős paprika
1 evőkanál ecet
1 evőkanál méz
4 evőkanál szójamártás
1/2 dl. olaj
őrölt, csípős fűszerpaprika
ízlés szerint só


Az Édes - savanyú sertéssült elkészítési módja:
A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, a megtisztított vöröshagymát apróra felkockázzuk, az ananászt lecsepegtetjük. Az ananászt, a hagymakockát, a húscsíkokat tálba tesszük, ráöntjük a szójaszószt és 20 percig pácoljuk. A megmosott kaliforniai paprikákat vékony csíkokra vágjuk, az erős paprikát felkarikázzuk. Az olajat serpenyőben ( vagy Wokban ) felforrósítjuk, és a lecsepegtetett húst hírtelen aranybarnára pirítjuk, tálba szedjük és megsózzuk, csípős fűszerpaprikával meghintjük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a paprikákat, hozzáadjuk a szójás - hagymás ananászt. Együtt készre pároljuk, majd ecettel, mézzel ízesítjük, végül belekeverjük a húst és az egészet összemelegítjük. Rizst tálalunk hozzá.

Mivel az étel nem lesz túlságosan szaftos, ezért kockára vágott sült krumplival még finomabb.

Félszáraz fehérbor illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


Az Édes - savanyú sertéssült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook