Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csülkös pacalpörkölt bográcsban recept

Csülkös pacalpörkölt bográcsban recept

A Csülkös pacalpörkölt bográcsban hozzávalói:
8személyre:
2 kg pacal,
1 nagyobb, húsos csülök,
2 evőkanál ételízesítő por,
só,
1 dl ecet,
3-4 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
2-2 db paprika és paradicsom,
3 evőkanál pirospaprika,
őrölt bors,
1 cseresznyepaprika.


A Csülkös pacalpörkölt bográcsban elkészítési módja:
A pacalt megtisztítjuk, ecetes vízzel leforrázzuk, majd sós, ételízesítő porral ízesített vízben puhára főzzük, felcsíkozzuk. A csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, sóval, fokhagymával, ételízesítő porral fűszerezzük. A csülköt kiemeljük, kicsontozzuk, a húst csíkokra vágjuk, a főzőlevét félretesszük. A bográcsban a fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, kevés csülöklével felengedjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a paprikát, a csíkokra szeletelt pacalt és csülköt, és annyi csülöklével töltjük föl, hogy elegendő szaftja legyen. Lassú tűzön jó egy órányit főzzük. Akkor jó, ha a szaftja ragacsos-sűrű lett

Hatalmas jó étvágyat!!!


Kategória: Húsételek receptjei


A csülkös pacalpörkölt bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook