Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokitorta ahogy én csinálom recept

Csokitorta ahogy én csinálom recept

A Csokitorta ahogy én csinálom hozzávalói:
A piskótához:
6 tojás
120 g porcukor
135 g liszt
50 g kakaópor

Krémhez:
1 zacskó csokis pudingpor (35-50g)
350 g cukor
90 g liszt
0,5 l víz
500 g margarin
1 zacskó kakaópor (150-200g)
tortabevonó (kb 100g)
pici rum (4-5 evőkanál)/rumaroma (1-2 mL)


A Csokitorta ahogy én csinálom elkészítési módja:
Piskóta készítése: Kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét habbá verjük, majd a cukorkot folyamatosan hozzá adagoljuk, felverjük. Beletesszük még a végén a sárgáját is és ovatosan elkeverjük. Folyamatos lassú keverés mellett a kakaóporral összekevert lisztet belekeverjük a habbá vert tojásba. Kikenünk margarinnal egy tepsit, lisztezzük is, és egyenletesen a sütőformába töltjük a masszát, betesszük az előmelegített sütöbe (180 fok). Ha kisült kivesszük a formából, hülni hagyjuk és 2 vízszintes vágással 3 részre osztjuk a piskótát. sütés közben elkészíthetjük a krémet: kimérjük a fél liter vizet és ketté osztjuk. Az egyik felét felforraljuk a másik felébe csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingport. Ha forr a víz összeöntjük, és addig fözzük amíg sürű massza nem lesz belőle. Levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrot, lehűtjük szobahőmérsékletűre. Miután kihült vesszük a szobahőmérsékletű margarint/vajat beletesszük a krémbe, habverővel verjük, és közben beleszórunk egy egész zacskó kakaóport és a rumot. A kisült piskótalapok (3db) közé krémet töltünk. Egyenletesen elkenjük, majd leöntjük a tetejét felolvasztott étcsokoládéval,hagyjuk megdermedni. díszítjük még darált dióval, mandulával, cukorkákkal, és TEJSZÍNHABBAL!!!!!!

nagyon el lehet rontani a krémet ha becsomósodik, arra kell ügyelni! (ha mégse jönne össze: másszát le leht szűrni szűrővel)
Addig kell főzni a krémat amíg a fakanálról nem tud lecsöppenni a massza.(hogy ne follyon le a tortáról)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokitorta ahogy én csinálom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook