Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis-almás torta recept

Csokis-almás torta recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 900 kcal

A Csokis-almás torta hozzávalói:
1 24cm-es tortaformához:

1 tojás
15 gramm natúr joghurt
2 kanál étolaj
2 kanál folyékony édesítő
fél sütőpor
7dkg grahamliszt
5 dkg rétesliszt
1 kanál keserű zsírszegény kakaópor
1dl savas ásványvíz
1 csomag csokis tortadara


A Csokis-almás torta elkészítési módja:
Először a nedves anyadokat kikeverjük,utána vele a száraz anyagok,a végén öntjük hozzá az ásványvizet és úgy belekavarjuk a tortadarát. A tortaformát szilikonos ecsettel vékonyan kiolajozzuk , rászeletelűnk egy kisebb almát, kb, 25-30 percig nem erős tűznél megsütjük. közben egy tejszínes pudingport kifőzünk édesítővel 4dl tejben.Amikor langyos a tészta rákenjük. Én megszórtam még a tetejét keserű kakaóval.

Ne vastag tortára gondoljatok,kb 1-1,5 cm a tészta. Ha vastagabbra szeretnétek duplázzátok az adagot!
Ez inkább étcsokira emlékeztető sütemény.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis-almás torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook