Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemájjal töltött pulykatekercs recept

Csirkemájjal töltött pulykatekercs recept

Elkészítési idő 20 perc

A Csirkemájjal töltött pulykatekercs hozzávalói:
Pulykamell
Csirkemáj
cukorborsó

Zsemlemorzsa
hagyma


A Csirkemájjal töltött pulykatekercs elkészítési módja:
a hozzávalók pontos mennyiségét nem tudom közölni, mert magam alkottam ezt az ételt. Csak úgy szemmértékre... A pulykamellet kb. fél centisre kikloffolom. (Akkora legyen, mint egy A/4-es lap.) A csirkemájat ledarálom. A hagymát (1 egész fej) megpárolom olajban, egy kicsi színt kaphat, de meg ne égjen!!! Máj+hagyma+annyi morzsa, hogy kenni lehessen kb. fél cm. vastagon a húsra, vagyis ne legyen híg. végül egészen sűrűn ráhinteni a cukorborsót. Feltekerni. Bekenni zsírral. Sütni. Nálunk karácsonykor a sok egyéb mellett ez vitte a prímet. Gyorsan elkészíthető.

a májat nem húsdarálóval, hanem késes turmix-szal a legjobb pépesíteni. a pulykahúscafatokat is daráld bele!!


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemájjal töltött pulykatekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook