Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Cserépedényben sült harcsaszelet, tejfölös halmártással recept

Cserépedényben sült harcsaszelet, tejfölös halmártással recept

A Cserépedényben sült harcsaszelet, tejfölös halmártással hozzávalói:
1,5 kg-os harcsa
0,5 kg hagyma
5 gerezd fokhagyma
4 db paprika
1 db közepes paradicsom
30 dkg. rizs
tejföl
mustár
citrom
fűszerpaprika


A Cserépedényben sült harcsaszelet, tejfölös halmártással elkészítési módja:
A megtisztított harcsát lefilézzük, a fejét, farkát és a gerincét 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Beleaprítunk 40 dkg hagymát, a paprikát, fokhagymát és a paradicsomot. Megvárjuk míg felfő és amikor már nem habzik beleteszünk két csapott evőkanál pirospaprikát és megsózzuk. Nagy lángon kb. 2 órán keresztül főzzük. Amikor a halfej kezd szétesni leszűrjük, átpaszírozzuk. Mustáros tejfölös habarást készítünk amibe pár csepp citromlevet is belekeverünk majd még egyszer átforraljuk a mártást. Közben a maradék hagymát apróra vágjuk, olajba megpirítjuk, hozzáöntjük a rizst és azzal is pirítjuk kicsit. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és majdnem készre főzzük.. A harcsaszeleteket besózzuk, hagymakarikákkal, kivajazott alufóliába tekerjük, és 190 fokon 20 percig elősütjük. Rómaitálban, cserépedényben vagy akár egy tepsiben sütjük készre. Alulra rendezzük a rizst ráhelyezzük a harcsaszeleteket és leöntjük a mártással. 190 fokos sütőben 15 20 perc alatt elkészül, a rizst átjárja a mártás finom íze, ínycsiklandó vacsora kerülhet az ünnepi asztalra.


Kategória: Halas ételek receptjei


A cserépedényben sült harcsaszelet, tejfölös halmártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook