Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Citromos, szögletes fánk recept

Citromos, szögletes fánk recept

Elkészítési idő 35 perc

Kalória 51 kcal

A Citromos, szögletes fánk hozzávalói:
25 dkg liszt
5 dkg vaj
egy citrom reszelt héja
4 dkg cukor
egy tasak vaníliás cukor
egy tojás
két evőkanál rum
egy csipet só
bő olaj a sütéshez
két evőkanál porcukor a tálaláshoz


A Citromos, szögletes fánk elkészítési módja:
1. A megolvasztott vajat keverjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Dolgozzuk bele a tojást, a rumot meg egy csipet sót, végül keverjük bele a lisztet is. 2. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 3 mm vastagra, vágjunk belőle rombusz alakú darabokat (ha van, használjunk recés szélű derelyevágót). 3. A felforrósított olajban (fritőzben 170 C-fokra) a fánkokat - oldalanként egy-két perc alatt - süssük aranyszínűre. A kész darabokat szedjük konyhai papírtörlőre, és tartsuk melegen, amíg a többi is elkészül. Porcukorral megszórva, frissen tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A citromos, szögletes fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook