Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Citromos rántott szelet recept

Citromos rántott szelet recept

A Citromos rántott szelet hozzávalói:
40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül),
2 citrom,
1 db egész tojás,
só és törött fekete bors ízlés szerint,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.


A Citromos rántott szelet elkészítési módja:
A sertéshúst vékony, kis szeletekre vágjuk. Megsózzuk, meghintjük kevés törött borssal és reszelt citromhéjjal. A tojást habosra verjük, belekeverjük az egyik citrom kicsavart levét. A megfűszerezett hússzeleteket először lisztbe mártjuk, ezután megforgatjuk a citromos tojásban, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában. 170 fokra forrósított olajban 4-5 perc alatt szép sárgásbarnára megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük róla, és még forrón megöntözzük a maradék citrom kicsavart levével. Melegen is, hidegen is tálalható, utóbbi esetben citromkarikákkal és petrezselyem zölddel feldíszítve. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, igen ízletes étel.


Kategória: Húsételek receptjei


A citromos rántott szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook