Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Camay Atomtortaja recept

Camay Atomtortaja recept

A Camay Atomtortaja hozzávalói:
10 tojás
10 evőkanál cukor
kanál dió
4 kanál liszt
5 dkg reszelt étcsoki
1 csipet sütőpor
a krémhez:

7 tojás sárgája
15 dkg cukor
5 dkg étcsoki
25 dkg margarin
a habhoz:

7 tojás fehérje
45 dkg cukor


A Camay Atomtortaja elkészítési módja:
Tészta: a tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a diót, a lisztet a reszelt csokit és egy csipet sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsiben lassú tűzön sütjük. Krém: a tojássárgáját és a cukrot gőz felett felfőzzük, a tűzről levéve beletesszük az étcsokit és a margarint. Jól összekeverjük és a piskóta tetejére kenjük . A megkent piskótát kockákra daraboljuk. Hab: a maradék tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verünk. 25 dkg cukrot lassan felolvasztunk (karamelizáljuk) és a habba belecsorgatjuk, tovább keverjük. A habot a kockára vágott piskótára kiskanállal, vagy habtölcsérrel rápúpozzuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A camay atomtortaja elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook