Bugaci leves recept

A Bugaci leves hozzávalói:
kevés füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma,
2-3 szál fehér- és sárgarépa,
20 dkg darált hús,
1 gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
só,
bors,
petrezselyemzöld,
tejföl,


A Bugaci leves elkészítési módja:
Füstölt szalonnát apró kockára vágunk, majd zsírjára olvasztjuk. Finomra vágott hagymát megdinsztelünk a zsiradékban, majd beletesszük a gyufaszál vékonyságúra vágott fehér és sárgarépát. Együtt pároljuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, felengedjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Ha a víz felforrt, beletesszük a húsgombócokat: darált húst összegyúrunk sóval, borssal, paprikával, 1 gerezd zúzott fokhagymával. Ha a gombócok már feljöttek a leves tetejére, lisztes, tejfölös habarást adunk hozzá. Jól összeforraljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bugaci leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook