Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Bolognai rizsgolyók recept

Bolognai rizsgolyók recept

A Bolognai rizsgolyók hozzávalói:
20-20 dkg rizs és darált marha hús
5 dkg reszelt ementáli sajt
1 kis fej vöröshagymagerezd fokhagyma 1 sárgarépa
1 zeller 3 evőkanál olaj
1 doboz sűrített paradicsom 1 dl száraz fehérbor
2,5 dl marhahúsleves(leveskockából)
1 csokor zeller és petrezselyem só


A Bolognai rizsgolyók elkészítési módja:
A mártáshoz apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert, majd az olajban megpároljuk.Közben a húst 2 evőkanál forró olajba keverjük, sóval, borssal ízesítjük, 1 dl borral felöntjük, és addig pároljuk, míg minden levét elfövi.Összekeverjük a húst és a zöldségeket, hozzáadjuk a paradicsompürét, a zellert és petrezselymet meg a maradék húslevest.Lefedve teljesen puhára főzzük, majd szitán áttörjük, és lehetőleg minden folyadékot kinyomunk belőle. A rizst megfőzzük, lecsöpögtetjük, majd a paradicsomos mártással és a reszelt sajttal összekeverjük.Golyókat formálunk úgy, hogy a rizs közepére egy-egy húsmasszát rakunk, és a rizzsel befedjük. Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.Végül forró olajban megsütjük, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradékot felitassuk róluk. A maradék paradicsomos mártással tálaljuk.

A panírozáshoz
1 tojás
zsemlemorzsa


Kategória: Húsételek receptjei


A bolognai rizsgolyók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook