Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Birsalmás csirkemáj recept

Birsalmás csirkemáj recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Birsalmás csirkemáj hozzávalói:
8 db csirkemáj
1 db közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte)
5-6 dkg füstölt szalonna
1 ek. liszt
1 kis fej vöröshagyma
1-2 teáskanál cukor
ízlés szerint: patikasó és őrölt fekete bors, késhegynyi őrölt szegfűszeg


A Birsalmás csirkemáj elkészítési módja:
A füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágtam, zsírját kiolvasztottam, majd a megtisztított és hajszálvékony karikákra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztottam rajta. Ezután hozzátettem a meghámozott, kicsumázott és vékony gerezdekre szeletelt birsalmát. Pirítottam néhány percig, majd fűszereztem. Ezután a birsalmát kivettem a serpenyőből és melegen tartottam. Helyére dobtam az előzőleg lisztben megforgatott csirkemájakat és közepes hőfokon, hirtelen mindkét oldalát lepirítottam. A májhoz tettem a birsalmát, összeforraltam, majd a birsalma savanyú ízét kevés cukorral szelídítettem. Párolt rizs illik mellé.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A birsalmás csirkemáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook