Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Birka farka (édes töltött kifli) recept

Birka farka (édes töltött kifli) recept

A Birka farka (édes töltött kifli) hozzávalói:
12 db kifli
25 dkg tehéntúró
25 dkg darált dió
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
1,5 dl tej
3 db tojás
a sütéshez olaj


A Birka farka (édes töltött kifli) elkészítési módja:
Először félbevágom a kifliket és kibelezem őket. A belsejét beáztatom tejbe. A kapott mennyiséget elfelezem. A dióhoz és a túróhoz külön-külön hozzáadom a 2-2 evőkanál cukrot és az 1-1 csomag vaníliás cukrot. (Aki kevésbé szereti az édes dolgokat, elhagyhatja a cukrot, anélkül is finom.) Miután összekevertem a töltelékeket, a maradék tejben megforgatom a felezett kifliket, és elkezdem tölteni azokat. Miután a töltögetéssel végeztem, a tojásokat felverem, belemártom a kifliket, és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütöm.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A birka farka (édes töltött kifli) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook